Hva kan man bruke istedenfor en stjernetrekker?

Hvis du ikke har en stjernetrekker tilgjengelig, finnes det flere alternative metoder du kan prøve for å skru ut eller inn stjerneskruer. Her er noen forslag:

  1. Flat skrutrekker: Hvis bladet er lite nok, kan en flat skrutrekker noen ganger passe inn i kryssformen av stjerneskruen. Velg en som er så bred som mulig, men fortsatt passer inn i skruen.
  2. Kniv: En liten lommekniv kan i noen tilfeller brukes til å fjerne stjerneskruer, spesielt hvis skruen ikke er for stram.
  3. Gummistrikk: Plasser en bred gummistrikk over skruehodet og trykk hardt med skrutrekkeren mens du vrir. Gummien kan feste seg til skruens spor og gi nok grep til å vri den.
  4. Nødsituasjonssett: Noen nødsituasjonssett, spesielt de designet for briller, inkluderer små skrutrekkere som kan brukes på stjerneskruer.
  5. Metallspiker: En metallspiker med et flatt hode kan holdes på skruen med en tang og brukes til å forsøke å vri skruen.
  6. Plast: Smelt en plastbit, for eksempel fra en gammel tannbørste, mot skruehodet. Når plasten stivner i sporene, prøv å vri skruen ut.

Det er viktig å huske at disse metodene kanskje ikke alltid er effektive, og det er risiko for å skade skruen, verktøyet, eller det du jobber med. Det er også viktig å jobbe forsiktig for å unngå skader på deg selv. Den beste løsningen ville selvfølgelig være å skaffe en passende stjernetrekker, men i nødsituasjoner kan disse alternativene prøves.