Å reparere din iPhone 15 Pro vil bli mye billigere

Apple har gjort noen nødvendige forbedringer av reparasjonserfaringen for iPhone. I fjor gjorde selskapet omfattende forbedringer på iPhone 14s maskinvaredesign for å gjøre den mer reparasjonsvennlig, et trekk som signaliserte at Apple begynte å virkelig bry seg om enklere iPhone-reparasjoner. Nå har selskapet gjort enda flere forbedringer på iPhone 15 Pro – og som et resultat av disse nye forbedringene er offisielle reparasjoner gjennom Apple mye, mye billigere.

Apple har skrytt av at den nye iPhone 15 Pro er mye enklere å reparere, takket være en «ny intern chassiskonstruksjon» som forenkler bytte av bakglasset. Denne endringen gjenspeiles også i kostnadene for offisielle reparasjoner, slik at den reduserte kompleksiteten i reparasjoner av bakglass overføres til deg som betydelige besparelser. For iPhone 15 Pro, kommer reparasjon av skadet bakglass nå til en kostnad på $169, mens den større 15 Pro Max-modellen er priset til $199 for samme reparasjon. Disse prisene er identiske med de for erstatning av bakglasset på iPhone 14, 14 Plus, 15 og 15 Plus-modellene, som alle har samme utskiftbare glassbakside. Til sammenligning koster iPhone 14 Pro’s bakglass $499 å reparere, mens iPhone 14 Pro Max’s bakglass koster $549.

Og hvis du vil betale for en AppleCare+ plan for din iPhone, er prisen betydelig redusert til bare $29 for bakglass erstatning om nødvendig. Reparasjonskostnaden uten AppleCare+ kan fortsatt ses på som litt på den dyre siden, men $169 er mye, mye bedre enn $499.

Apple bestemte nylig å støtte lovforslaget Right to Repair Act i California, og mellom dette og de billigere iPhone-reparasjonene ser det ut til at selskapet er på vei mot å bli mindre fiendtlig mot maskinvare-reparasjoner. Lovforslaget i California sikrer at produsentene gir de nødvendige delene og verktøyene for kunder og tredjeparts reparasjonsleverandører for å reparere produkter, noe som markerer et betydelig skritt mot større reparasjonsmulighet for enheter. Men i motsetning til de positive utviklingene angående iPhone-reparasjoner, har Apple økt prisen på batteriutbyttinger for Apple Watch-sortimentet. Tidligere priset til $79, koster det nå $99 å skifte et Apple Watch-batteri.

Hvis du skaffer deg en iPhone 15 Pro, kan du være rolig med viten om at reparasjoner ikke vil ruinere deg totalt.

Kilde: 9to5Mac