Nei, Google vil ikke reparere den sprukne Pixel Watch-skjermen din.

Hvis skjermen på Pixel Watch sprekker eller knuses, vil ikke Google reparere den. Selskapet tilbyr ikke reparasjoner av Pixel Watch. I beste fall erstatter Google Pixel Watch, men bare hvis en reparasjon oppfyller kriteriene i den begrensede garantien (som ikke dekker skader forårsaket av «ulykker» eller «normal slitasje»).

I en samtale med The Verge forklarer en talsperson for Google at «for øyeblikket har vi ikke noe reparasjonsalternativ for Google Pixel Watch». Hvis din Pixel Watch er skadet, «kan du kontakte Google Pixel Watch Customer Support Team for å sjekke alternativene for erstatning». For noen Pixel Watch-eiere er dette gammelt nytt. Men kunder som forventer en viss grad av service eller imøtekommenhet, blir litt sjokkerte – Pixel Watch koster tross alt 350 dollar.

Enda mer frustrerende er det at Google ikke tilbyr noen utvidet garanti for Pixel Watch. Hvis Pixel Watch går i stykker, må du tigge Google om å få den erstattet eller kjøpe en ny smartklokke. Det eneste unntaket er selvfølgelig hvis du kjøper en garanti gjennom en forhandler som Best Buy (de fleste gjør ikke det).

Du kan teknisk sett reparere Pixel Watch hjemme. Våre venner hos iFixit har publisert noen reparasjonsveiledninger for Pixel Watch, inkludert en for utskifting av skjermen. Men du kan ikke kjøpe erstatningsskjermer for Pixel Watch, og selv om du kunne det, ville det unike kuppelformede glasset være irriterende dyrt og vanskelig å jobbe med (det er sannsynligvis derfor Google ikke bryr seg om reparasjoner av Pixel Watch).

Det er bare én ting å merke seg – Google er ikke alene om dette. Hvis du tar med deg en ødelagt Apple Watch til Apple Store, blir den ikke reparert. Du går ut av butikken med en ny Apple Watch. Men Apple tilbyr i det minste en utvidet garanti (AppleCare+) for smartklokkene sine. Og mens Pixel Watch bare får tre års programvarestøtte, får de nyeste Apple-klokkene fem års støtte.

Ryktene sier at Google vil lansere andre generasjon Pixel Watch 4. oktober (sammen med Pixel 8-smarttelefonen). Når det gjelder reparasjonsmuligheter, vil andre generasjons Pixel Watch sannsynligvis være like god som forgjengeren. Den forventes å ha den samme kuppelformede glassskjermen som originalmodellen.

Kilde: The Verge The Verge