Smarte ting å bruke kredittkort til (andre ting enn å betale med det)

Selv om kredittkort primært er designet for økonomiske transaksjoner, finnes det en rekke alternative bruksområder for dem. Takk til kredittkortene.no for disse smarte tipsene.

Her er noen smarte måter å bruke et kredittkort på, bortsett fra å betale med det:

Som is-skrape

I en nødsituasjon kan et gammelt kredittkort brukes som en is-skrape for bilvinduene dine. Det er tynnere og mer fleksibelt enn mange is-skrapere, noe som kan gjøre det lettere å fjerne is fra vinduene.

Som døråpner

I noen tilfeller kan et kredittkort hjelpe med å åpne en låst dør, spesielt de som ikke har en dødslås. Det kan føres inn i sprekken mellom dørkarmen og døren for å prøve å vippe låsebolten til siden.

Som linjal

Et kredittkort kan fungere som en nødlinjal når du trenger å måle noe raskt. De fleste kredittkort har en lengde på ca. 8,5 cm, noe som kan brukes som et referansepunkt for mindre målinger.

Til DIY-prosjekter

Kredittkort kan også brukes i ulike DIY-prosjekter, som for eksempel til å glatte ut små mengder sparkel eller maling når du ikke har et egnet verktøy for hånden.

Som gitarplekter

For de som spiller gitar, kan et gammelt kredittkort klippes til for å lage en midlertidig gitarplekter. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har mistet din vanlige plekter.

Til hagearbeid

I hagen kan et gammelt kredittkort brukes som et lite verktøy for å luke eller lage rader for frøplanting.

Som pakkeåpner

Et kredittkort kan brukes til å åpne forseglede pakker eller bokser, spesielt når du ikke har en saks eller kniv i nærheten.

Til kunstprosjekter

Gamle kredittkort kan også brukes i kunstprosjekter, hvor de kan fungere som et medium for å skape tekstur eller mønster med maling.

Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du planlegger å bruke kredittkortet igjen i fremtiden, bør du unngå å bruke det på måter som kan føre til skade eller slitasje. Det er best å bruke disse metodene med gamle eller utgåtte kort som du ikke har tenkt å bruke igjen for økonomiske transaksjoner.