Hvordan enklest skrelle et egg?

Å skrelle et egg kan noen ganger være en utfordrende oppgave, men det er forskjellige metoder som kan gjøre prosessen enklere. Her er ti metoder du kan prøve:

  1. Rullemetoden: Etter at egget er kokt, rull det forsiktig på et hardt underlag for å krakelere skallet før du skreller det av.
  2. Skjemetoden: Bruk en skje til å komme under eggeskallet og løfte det av etter å ha laget et lite hull i den ene enden.
  3. Vannskylling: Hold egget under rennende vann mens du skreller for å hjelpe med å løsne skallet.
  4. Glasset eller Kopp Metoden: Plasser egget i et glass med litt vann, dekk til toppen og rist kraftig slik at skallet krakelerer, deretter skal det være enklere å skrelle.
  5. Avtapping av luftlommen: Start med å skrelle fra den bredere enden av egget der luftlommen er, da dette ofte er det enkleste stedet å begynne skrellingen.
  6. Kok med eddik: Legg til en liten mengde eddik i kokevannet, som hjelper med å myke opp skallet og gjør det enklere å skrelle.
  7. Kok med bakepulver: Tilsvarende som med eddik, kan du tilsette litt bakepulver i vannet mens du koker eggene for å gjøre skrellingen enklere.
  8. Peeling med klut: Etter at egget er kokt, bruk en fuktig klut for å hjelpe med å fjerne skallet forsiktig.
  9. Kjølemetoden: Etter koking, avkjøl eggene raskt i isvann for å krympe eggehviten litt og gjøre skrellingen enklere.
  10. Halvering før skrelling: For hardkokte egg, kan du også halvere egget med en skarp kniv før du skreller skallet av, noe som ofte kan gjøre prosessen enklere.

Husk at ferske egg har en tendens til å være vanskeligere å skrelle enn eldre egg, så hvis du planlegger å lage hardkokte egg, kan det være lurt å bruke egg som har vært i kjøleskapet en stund i stedet for helt ferske egg. Prøv forskjellige metoder for å finne den som fungerer best for deg.