Vet dine nærmeste hvor de finner din viktigste informasjon?

Vet dine nærmeste hvor de finner din viktigste informasjon?

 

 

 

Gjør det enkelt for de du er glad i ved å dele informasjon på forhånd!

Dokumenter ønsker, verdier eller viktig informasjon

Når noe kritisk skjer og man trenger hjelp fra de nærmeste, møter de ofte en vegg av innlogginger. Din viktigste informasjon er den mest skjulte og vanskelig for andre å nå. Du har både emosjonelle og økonomiske verdier som familien din ikke har oversikt over, samt minner og historier som de garantert ønsker å ha trygt bevart!

Redd flokken din fra papirkaoset med denne sjekklisten for hva du bør huske å dele. Du får tips til hvordan du kan legge det i en digital safe som dine nærmeste kan få “ekstranøkkelen til” – like sikkert som en bankboks!

Sjekkliste

1. Økonomiske verdier

Har du aksjer, fond, sparekontoer – eller kanskje kryptovaluta? Skriv ned hvilke midler du har og hvor de ligger, slik at ingen midler går glemt. Skriv også ned annen relevant informasjon; for eksempel hvis det er et fond eller en aksje kan du skrive noe om hvorfor du har troen på akkurat denne aksjen.

 

2. Materielle verdier

Har du en bil, noe kunst eller en gammel klokke som du har arvet fra familien? Ta vare på relevante dokumenter og kvitteringer knyttet til kjøpene, og skriv gjerne ned hvilke markedsverdi tingene har. Er det noe som har høy emosjonell verdi må du huske å skrive ned historien til tingen, slik at den ikke går tapt i et generasjonsskifte. Det er garantert noe familien vil sette stor pris på! Du kan også ta et bilde for minnets skyld, i tilfelle det er noe som de nærmeste kanskje vil selge videre.  

 

3. Kontrakter, avtaler eller abonnement

Tar du vare på en kontrakt med noen i familien? Eller kanskje har du viktige avtaler og abonnement som du betaler for? Du kan hindre at ting går til purring etter purring, blir sagt opp eller glemt, dersom du dokumenterer det og deler med dine nærmeste. Lag en rask oversikt over avtaler, kontrakter og abonnement, og skriv noen korte ord om hvorfor du har dem og hva dine ønsker er for de videre. 

 

4. Ønsker for framtiden

Du har kanskje noen ønsker for tiden framover, eller spesifikke ønsker dersom du skulle bli syk eller noe skjer? Disse samtalene kan være såre og vanskelig for dine kjære å ha – kanskje tør de ikke spørre deg heller. Ved å dokumentere det vet flokken din akkurat hva du ønsker, og kan ha dine egne ord med seg som en ekstra trygghet.

 

5. Familieinformasjon

Du kan også dokumentere historien til deg og familien din med både bilder og tekst. Du har kanskje noen minner, familiehistorier eller viktig informasjon som bare du sitter på? 

 

Slik gjør du selve formidlingen

Bankboksen er borte, men behovet for å trygt lagre dokumentasjon eller ønsker er fremdeles sterkt. Du kan ta vare på alt i en digital safe – akkurat som en bankboks, bare at den er på internett. Kanskje har du flere familiemedlemmer som bør ha tilgang til informasjonen din? Med safen kan du dele med akkurat de du vil, uten å måtte ha flere kopier!

Bruk en digital safe!

Lifeplanner-safen har høy sikkerhet, og du må derfor logge inn med BankID for å ta vare på informasjonen din. Velger du å gi noen “ekstranøkkelen” til safen din, må de også logge inn med sin egen BankID. 

Nå får du 30% rabatt på en digital safe, og du kan prøve ut i en hel måned – helt gratis! Er du ikke fornøyd, kan du når som helst si opp safen din. 

Ofte stilte spørsmål

Er informasjonen min trygg hos Lifeplanner?

Ja, vi strekker oss langt for å sikre at dine data er trygge hos oss. Vi har pålogging med BankID, og vi gjennomfører jevnlig sikkerhetstester utført av velrennomerte sikkerhetsselskaper. Vi lagrer informasjonen din i et trygt datasenter i Skandinavia.

Systemet vårt er bygget på en slik måte at ingen andre enn deg kan se  informasjonen du lagrer, med mindre du selv velger å dele den. Brukernes personvern er vår høyeste prioritet.

Du kan lese mer om vår sikkerhet her: https://lifeplanner.no/sikkerhet/

Jeg har 1 måned gratis prøveperiode. Men hva skjer etter gratisperioden?

Etter gratisperioden vil det bli trukket betaling, dersom du har oppgitt betalingskort. Har du ikke oppgitt betalingskort, vil vi kontakte deg angående betalingsinformasjon når prøveperioden din nærmer seg slutten. Du kan betale med alle vanlige kredittkort (VISA og MasterCard). Vil du ikke lenger benytte din digitale safe, kan du når som helst si den opp!

Kan jeg dele min informasjon med andre?

Ja, du kan dele det du legger inn i safen med noen. Du bestemmer selv hvem du vil dele med; familie, venner eller andre. Du bestemmer også hvilken informasjon du vil dele med den enkelte. Dersom den du ønsker å dele med ikke har sin egen digitale safe, blir det opprettet en gratis gjestebruker for personen. Å dele skal ikke koste noe!

Kan jeg opprette Lifeplanner konto for mine barn?

Foreløpig er Lifeplanner forbeholdt personer over 18 år, men vi håper å kunne tilby Lifeplanner for barn på et senere tidspunkt. Årsaken er at det er egne krav til fullmakter fra foresatte når man skal lage en slik konto for barn som lagrer informasjon.

Hvilke filtyper kan jeg laste opp?

Filtyper som støttes er PDF, Word (.docx, .doc, .docm), Excel (.xlsm, .xlsx, .xls), bildefiler (.jpg, .jpeg, .png,), PowerPoint (.ppt, .pptx) .pages, .key, .numbers, .txt og .csv.

Støtte for flere filtyper kommer løpende.

Hvilke betalingsløsninger godtar Lifeplanner?

Hos Lifeplanner kan du betale med både Visa og Mastercard. Vi arbeider med å få på plass flere betalingsløsninger.