Ønsker du å ta vare på generasjonen som kommer etter deg?

Ønsker du å ta vare på generasjonen som kommer etter deg?

 

 

 

Gjør det enkelt for dine nære ved å dele din viktigste informasjon!

Dokumenter ønsker, verdier eller viktig informasjon

Når noe kritisk skjer og man trenger hjelp fra de nærmeste, møter de ofte en vegg av innlogginger. Din viktigste informasjon er den mest skjulte og vanskelig for andre å nå. Du har både emosjonelle og økonomiske verdier som familien din ikke har oversikt over, samt minner og historier som de garantert ønsker å ha trygt bevart!

Redd flokken din fra papirkaoset med denne sjekklisten for hva du bør huske å dele. Du får tips til hvordan du kan legge det i en digital safe som dine nærmeste kan få “ekstranøkkelen til” – like sikkert som en bankboks!

 

Sjekkliste

1. Økonomiske verdier

Har du aksjer, fond, sparekontoer – eller kanskje kryptovaluta? Skriv ned hvilke midler du har og hvor de ligger, slik at ingen midler går glemt. Skriv også ned annen relevant informasjon; for eksempel hvis det er et fond eller en aksje kan du skrive noe om hvorfor du har troen på akkurat denne aksjen.

 

2. Materielle verdier

Har du en bil, noe kunst eller en gammel klokke som du har arvet fra familien? Ta vare på relevante dokumenter og kvitteringer knyttet til kjøpene, og skriv gjerne ned hvilke markedsverdi tingene har. Er det noe som har høy emosjonell verdi må du huske å skrive ned historien til tingen, slik at den ikke går tapt i et generasjonsskifte. Det er garantert noe familien vil sette stor pris på! Du kan også ta et bilde for minnets skyld, i tilfelle det er noe som de nærmeste kanskje vil selge videre.  

 

3. Kontrakter, avtaler eller abonnement

Tar du vare på en kontrakt med noen i familien? Eller kanskje har du viktige avtaler og abonnement som du betaler for? Du kan hindre at ting går til purring etter purring, blir sagt opp eller glemt, dersom du dokumenterer det og deler med dine nærmeste. Lag en rask oversikt over avtaler, kontrakter og abonnement, og skriv noen korte ord om hvorfor du har dem og hva dine ønsker er for de videre. 

 

4. Ønsker for framtiden

Du har kanskje noen ønsker for tiden framover, eller spesifikke ønsker dersom du skulle bli syk eller noe skjer? Disse samtalene kan være såre og vanskelig for dine kjære å ha – kanskje tør de ikke spørre deg heller. Ved å dokumentere det vet flokken din akkurat hva du ønsker, og kan ha dine egne ord med seg som en ekstra trygghet.

 

5. Familieinformasjon

Du kan også dokumentere historien til deg og familien din med både bilder og tekst. Du har kanskje noen minner, familiehistorier eller viktig informasjon som bare du sitter på? 

 

Slik gjør du selve formidlingen

Bankboksen er borte, men behovet for å trygt lagre dokumentasjon eller ønsker er fremdeles sterkt. Du kan ta vare på alt i en digital safe – akkurat som en bankboks, bare at den er på internett. Kanskje har du flere familiemedlemmer som bør ha tilgang til informasjonen din? Med safen kan du dele med akkurat de du vil, uten å måtte ha flere kopier!

Bruk en digital safe!

Lifeplanner-safen har høy sikkerhet, og du må derfor logge inn med BankID for å ta vare på informasjonen din. Velger du å gi noen “ekstranøkkelen” til safen din, må de også logge inn med sin egen BankID. 

Nå får du en digital safe til kun 35 kroner i måneden, og du kan prøve safen i i en hel måned – helt gratis! Er du ikke fornøyd, kan du når som helst si opp safen din.